Votlina Kralja Matjaža na Peci

Votlina Kralja Matjaža na Peci

Votlina Kralja Matjaža na Peci

Črna na Koroškem

V neposredni bližini planinskega doma na mali Peci je votlina kralja Matjaža. To je deloma tudi umetno izdolben rov z votlino, v kateri je kip legendarnega kralja Matjaža. Pot do nje je dobro označena , od tam pa se lahko ozremo  proti Uršlji gori z okoliškimi hribi, dolini Javorja in prelazu Sleme. Votlina je znamenita kulturno pričevalna znamenitost, izlet do nje pa buri domišlijo s svojimi še ohranjenimi legendami .

Seine Gipfel bestehen aus mehreren Spitzen. Der höchste Gipfel, der 2.126 Meter hohe Kordeschkopf, liegt im südlichen Teil. Es handelt sich um ein Plateau, das hauptsächlich mit Gras bewachsen ist.

Čezmejna geološka pohodna pot Peca poteka vzdolž grebena Pece z dostopom do sedmih koč (gorska postaja gondolske žičnice) oziroma do Wackendorfer Alm (Avstrija) ali do Doma na Peci (Slovenija). Peca je kraški masiv na slovensko-avstrijski meji na južnem delu Karavank s številnimi kraškimi izviri, pretežno na avstrijski strani Pece. Na Peci lahko opazujemo visokgorski kras, številne zanimive rastlinske in živalske vrste ter opazimo sledove ledeniškega delovanja.

VEČ INFORMACIJ

Planinski dom na Peci
Podpeca 79
2393 Črna na Koroškem

Koordinate:
46,491092
14,794073

Telefon: +386 2 8235 378
Mobilna številka: +386 41 976 135
E-pošta: pdmezica@gmail.comGeopark Karawanken
X