Varstsvo podatkov

1. Pregled varstva podatkov

Splošne opombe

 

Naslednje informacije zagotavljajo preprost pregled nad tem, kaj se zgodi z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete naše spletno stran. Osebni podatki so vsi podatki, na podlagi katerih vas je mogoče osebno identificirati. Za podrobnejše informacije o varstvu podatkov glejte naš pravilnik o zasebnosti, ki je naveden pod tem besedilom.

Zbiranje podatkov na našem spletnem mestu

 

Kdo je odgovoren za zbiranje podatkov na tem spletnem mestu?

Za zbiranje podatkov na tej spletni strani izvaja upravljavec spletne strani. Njegovi kontaktni podatki so navedeni na naši spletni strani.

Kako zbiramo vaše podatke?

Po eni strani so vaši podatki zbrani, ko nam jih posredujete. To so lahko na primer podatki, ki jih vnesete v kontaktni obrazec.

Druge podatke naši informacijski sistemi samodejno zbirajo, ko obiščete spletno stran. To so predvsem tehnični podatki (npr. spletni brskalnik, operacijski sistem ali čas ogleda strani). Ti podatki se zbirajo samodejno, takoj ko vstopite na naše spletno mesto.

Za kaj uporabljamo vaše podatke?

Nekateri podatki se zbirajo za zagotavljanje brezhibnega delovanja spletnega mesta. Drugi podatki se lahko uporabijo za analizo vašega vedenja.

Kakšne pravice imate v zvezi s svojimi podatki?

Imate pravico, da kadar koli brezplačno prejmete informacije o izvoru, prejemniku in namenu shranjenih osebnih podatkov. Prav tako imate pravico zahtevati popravek, blokiranje ali izbris teh podatkov. V ta namen in za dodatna vprašanja v zvezi z varstvom podatkov nas lahko kadar koli kontaktirate na naslovu, navedenem v odtisu. Poleg tega imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu.

Orodja za analizo in orodja tretjih oseb

 

Ko obiščete naše spletno mesto, se lahko statistično analizira vaše vedenje pri brskanju. To počnemo predvsem s piškotki in tako imenovanimi programi za analizo. Analiza vašega vedenja pri brskanju je običajno anonimna; vedenja pri brskanju ni mogoče povezati z vami. Tej analizi lahko nasprotujete ali jo preprečite tako, da ne uporabljate določenih orodij. Podrobne informacije o tem najdete v naslednji izjavi o varstvu podatkov.

Tej analizi lahko nasprotujete. O možnostih ugovora vas bomo obvestili v tej izjavi o varstvu podatkov.

2. Splošne opombe in obvezne informacije

Varstvo podatkov

 

Upravljavci te strani zelo resno jemljejo varstvo vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke obravnavamo zaupno in v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov ter to izjavo o varstvu podatkov.

Ko uporabljate to spletno mesto, se zbirajo različni osebni podatki. Osebni podatki so podatki, na podlagi katerih vas je mogoče osebno identificirati. Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo. Pojasnjuje tudi, kako in s kakšnim namenom se to počne.

Opozarjamo, da so pri prenosu podatkov prek interneta (npr. pri komuniciranju po e-pošti) lahko varnostne vrzeli. Popolna zaščita podatkov pred dostopom tretjih oseb ni mogoča.

Opomba o pristojnem organu

Za obdelavo podatkov na tem spletnem mestu je odgovoren:

ARGE Geopark Karavanke
Mag. Gerald Hartmann
Hauptplatz 7
A-9135 Bad Eisenkappel

Telefon: +43 / (0) 42 38/8239-15
E-Mail: office@geopark-karawanken.at

Upravljavec podatkov je fizična ali pravna oseba, ki sama ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov (npr. imen, e-poštnih naslovov itd.).

Preklic soglasja za obdelavo podatkov

 

Veliko postopkov obdelave podatkov je mogočih le z vašo izrecno privolitvijo. Že dano soglasje lahko kadar koli prekličete. Vse, kar morate storiti, je, da nam pošljete neuradno e-poštno sporočilo. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do preklica.

Pravica do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu

 

V primeru kršitev zakonodaje o varstvu podatkov ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu. Pristojni nadzorni organ na področju zakonodaje o varstvu podatkov je:
Österreichische Datenschutzbehörde
Hohenstaufengasse 3
1010 Wien

Telefon: +43 1 531 15-202525
Telefax: +43 1 531 15-202690

E-Mail: dsb@dsb.gv.at
Spletna stran: https://www.dsb.gv.at

Pravica do prenosljivosti podatkov

 

Pravico imate, da podatke, ki jih obdelujemo samodejno na podlagi vaše privolitve ali pri izpolnjevanju pogodbe, posredujemo vam ali tretji osebi v običajni, strojno berljivi obliki. Če zahtevate neposreden prenos podatkov drugi odgovorni osebi, bo to storjeno le, če je to tehnično izvedljivo.

šifriranje SSL ali TLS

 

Iz varnostnih razlogov in za zaščito prenosa zaupne vsebine, kot so naročila ali poizvedbe, ki nam jih pošljete kot upravljavcu spletnega mesta, to spletno mesto uporablja šifriranje SSL ali TLS. Šifrirano povezavo prepoznate po tem, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz “http://” v “https://”, in po simbolu ključavnice v vrstici brskalnika.

Če je aktivirano šifriranje SSL ali TLS, tretje osebe ne morejo prebrati podatkov, ki nam jih posredujete.

Informacije, blokiranje, brisanje

 

V okviru veljavnih zakonskih določb imate kadar koli pravico do brezplačnih informacij o svojih shranjenih osebnih podatkih, njihovem izvoru in prejemniku ter namenu obdelave podatkov, po potrebi pa tudi pravico do popravka, blokiranja ali izbrisa teh podatkov. V ta namen in za dodatna vprašanja v zvezi z osebnimi podatki se lahko kadar koli obrnete na nas na naslov, naveden v odtisu.

Ugovarjanje oglaševalskim e-sporočilom

 

Uporaba kontaktnih podatkov, objavljenih v okviru obveznosti odtisa, za pošiljanje oglaševalskega in informativnega gradiva, ki ni bilo izrecno zahtevano, je prepovedana. Upravljavci strani si izrecno pridržujejo pravico do pravnih ukrepov v primeru nezaželenega pošiljanja reklamnih informacij, kot so neželena elektronska sporočila.

3. Zbiranje podatkov na naši spletni strani

Piškotki

Nekatere spletne strani uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki ne povzročajo škode na vašem računalniku in ne vsebujejo virusov. Piškotki so namenjeni temu, da je naša ponudba uporabniku prijaznejša, učinkovitejša in varnejša. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih brskalnik shrani v vaš računalnik.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani “sejni piškotki”. Ob koncu vašega obiska se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši končni napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in jih dovolite le v posameznih primerih, izključite sprejemanje piškotkov za določene primere ali na splošno in aktivirate samodejno brisanje piškotkov ob zaprtju brskalnika. Če deaktivirate piškotke, je funkcionalnost tega spletnega mesta lahko omejena.

Piškotki, ki so potrebni za izvajanje postopka elektronske komunikacije ali za zagotavljanje določenih funkcij, ki ste jih zahtevali (npr. funkcija nakupovalne košarice), se shranjujejo na podlagi člena 6(1)(f) DSGVO. Upravljavec spletnega mesta ima legitimen interes za shranjevanje piškotkov za tehnično brezhibno in optimizirano zagotavljanje svojih storitev. Če so shranjeni drugi piškotki (npr. piškotki za analizo vašega vedenja pri brskanju), so v tej izjavi o varstvu podatkov obravnavani ločeno.

Dnevniške datoteke strežnika

Ponudnik strani samodejno zbira in shranjuje informacije v tako imenovanih strežniških dnevniških datotekah, ki nam jih vaš brskalnik samodejno posreduje. To so:

  • vrsto in različico brskalnika
  • uporabljeni operacijski sistem
  • URL napotitelja
  • ime gostitelja računalnika, do katerega dostopate
  • čas strežniške zahteve
  • IP-naslov

Ti podatki niso združeni z drugimi viri podatkov.

Podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) DSGVO, ki dovoljuje obdelavo podatkov za izpolnitev pogodbe ali predpogodbenih ukrepov.

Kontaktni obrazec

Če nam pošljete poizvedbe prek kontaktnega obrazca, bomo podatke, ki jih navedete v obrazcu, vključno z vpisanimi kontaktnimi podatki, shranili za namen obdelave poizvedbe in v primeru nadaljnjih vprašanj. Teh podatkov ne posredujemo brez vaše privolitve.

Obdelava podatkov, vnesenih v kontaktni obrazec, zato temelji izključno na vaši privolitvi (člen 6(1)(a) DSGVO). To soglasje lahko kadar koli prekličete. V ta namen zadostuje neformalno sporočilo po elektronski pošti. Preklic ne vpliva na zakonitost postopkov obdelave podatkov, ki so se izvajali do preklica.

Podatki, ki ste jih vnesli v kontaktni obrazec, bodo ostali pri nas, dokler ne boste zahtevali njihovega izbrisa, preklicali soglasja za njihovo hrambo ali dokler ne bo prenehal veljati namen hrambe podatkov (npr. ko bomo končali obdelavo vaše zahteve). Obvezne pravne določbe – zlasti obdobja hrambe – ostanejo nespremenjene.

4. Orodja za analizo in oglaševanje

Flashcounter

Spletna stran uporablja brezplačni Flashcounter štetja obiskovalcev, brezplačnega uporabnika Team23 Webagentur za statistično vrednotenje dostopov obiskovalcev. Piškotki (besedilne datoteke, ki se shranijo na računalnik obiskovalcev spletnega mesta) in shranjevanje vašega IP-naslova so potrebni za tehnično izvedbo. Ponudnik teh podatkov ne more dodeliti določenim osebam. Naslov IP ni združen z drugimi viri podatkov. Naslovi IP in piškotki se običajno izbrišejo po nekaj dneh, najpozneje pa po enem mesecu. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek, so shranjene na strežniku podjetja Team23 Internetagentur v Nemčiji. Naslov IP se pred shranjevanjem anonimizira. Vaš obisk tega spletnega mesta trenutno popolnoma anonimno beleži spletna analitika FlashCounter. Če tega ne želite, lahko namestitev piškotkov na splošno preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika. V tem primeru pa vseh funkcij na različnih spletnih mestih ni mogoče uporabljati brez omejitev. Drug način, da se spletna analiza ne beleži, je ugovor v obliki shranjevanja tako imenovanega piškotka za odjavo v vašem brskalniku. Dokler je to shranjeno v vašem brskalniku, FlashCounter ne bo analiziral vaših uporabniških podatkov. Upoštevajte, da vašega ugovora ni več mogoče izslediti, če spletno mesto obiščete z drugim brskalnikom ali če ste medtem izbrisali piškotek za odjavo. V tem primeru je treba piškotek za odjavo ponovno shraniti. Kliknite naslednjo povezavo, če želite v brskalnik namestiti piškotek FlashCounter opt-out: http://fc.webmasterpro.de/optoutcookie.html

5. Vtičniki in orodja

YouTube

Naše spletno mesto uporablja vtičnike spletnega mesta YouTube, ki ga upravlja Google. Upravljavec strani je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, ZDA.

Ko obiščete eno od naših strani, opremljenih z vtičnikom YouTube, se vzpostavi povezava s strežniki YouTube. To strežniku YouTube pove, katere naše strani ste obiskali.

Če ste prijavljeni v svoj račun YouTube, omogočate, da YouTube vaše vedenje pri brskanju neposredno pripiše vašemu osebnemu profilu. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz računa YouTube.

YouTube se uporablja za privlačno predstavitev naših spletnih ponudb. To predstavlja legitimni interes v smislu člena 6(1)(f) DSGVO.

Dodatne informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki so na voljo v YouTubovi politiki zasebnosti na naslovu: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Spletna pisava Google

To spletno mesto uporablja tako imenovane spletne pisave, ki jih za enoten prikaz pisav zagotavlja Google. Ko prikličete stran, brskalnik v predpomnilnik brskalnika naloži potrebne spletne pisave, da se besedila in pisave pravilno prikažejo.

V ta namen se mora brskalnik, ki ga uporabljate, povezati z Googlovimi strežniki. To Googlu sporoča, da je bilo naše spletno mesto obiskano prek vašega naslova IP. Googlove spletne pisave se uporabljajo zaradi enotne in privlačne predstavitve naših spletnih ponudb. To predstavlja legitimni interes v smislu člena 6(1)(f) DSGVO.

Če brskalnik ne podpira spletnih pisav, bo uporabljena standardna pisava iz vašega računalnika.

Dodatne informacije o Googlovih spletnih pisavah so na voljo na spletnem naslovu https://developers.google.com/fonts/faq in v Googlovem pravilniku o zasebnosti: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

To spletno mesto uporablja kartografsko storitev Google Maps prek vmesnika API. Ponudnik je Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Za uporabo funkcij storitve Google Maps je treba shraniti vaš naslov IP. Ti podatki se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA, kjer so shranjeni. Ponudnik tega spletnega mesta nima vpliva na ta prenos podatkov.

Google Maps se uporablja za privlačno predstavitev naših spletnih ponudb in za lažje iskanje krajev, ki jih navajamo na spletnem mestu. To predstavlja zakoniti interes v smislu člena 6(1)(f) DSGVO.

Več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki je na voljo v Googlovem pravilniku o zasebnosti: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

Geopark Karawanken
X