Flow country trail

Flow country trail

Flow country trail

Flow Country Trail na Peci – ena najdaljših flow prog v Evropi!

Flow Country Trail na Peci je z dolžino 11 km ena najdaljših flow  prog v Evropi. Proga je bila leta 2014 s strani “International mountain bicycling association” (IMBA) izbrana kot najboljši Flow Trail. S kolesom v prtljagi se lahko s kabinsko žičnico udobno pripeljete do štarta kolesarske poti na 1.700 m nadmorske višine.

Glavna atrakcija novega kolesarskega parka je 10 km tekoča in valovita proga po načelih dveh kolesarskih strokovnjakov “flow country trailov” – Diddieja Schneiderja in Hansa Reya. Diddi je bil tudi glavni graditelj na Peci. Novi flow trail s 1000 m višinske razlike je eden najdaljših v Evropi. Namenjen je začetnikom in izkušenim kolesarskim avaturistom. Trail ima različne valove, tejble ter druge skoke; začetnikom pa je namenjena široka, s peskom prekrita in povaljana proga z majhnimi skoki, ki ne dvigujejo od tal.

Pri vzpenjači je za popolne začetnike tudi majhen park s pumptrackom, dirtom in objekti za učenje, poskrbljeno pa je tudi za servis in pranje koles ter za izposojo in šolo.

Na kratko

Dolžina: 11 km
Težavnost: lahka – srednje
Zaščitna oprema: Obvezna uporaba zaščitnih oblačil in opreme

VEČ INFORMACIJ

MTB ZONE Bikepark Petzen
Unterort 52
A-9143 Šmihel pri Pliberku

Telefonska številka: +43 4235 2246-35

E-pošta: petzen@mtbzone-bikepark.com

Spletna stran: www.mtbzone-bikepark.comGeopark Karawanken
X